• 1 pak Quinoa (275 gram)
• 300 gram sperziebonen
• 1 komkommer
• 4 tomaten
• 2 blikjes tonijnstukken in water
• 1 bakje peterselie
SALADE MET ASPERGES, GEROOKTE ZALM EN EN GROENE PEPER
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
500 gr witte asperges
500 gr groene asperges
250 gr gerookte zalm*
150 gr verse blad spinazie
2 Takjes verse munt
Dressing:
2 blaadjes munt
2 eetl. citroensap
Beetje zoetstof
1 dl groente bouillon van tablet (op basis van asperge kookvocht)
1 theelepel mosterd
3 eetl. witte wijn azijn of appelazijn
2 eetl. olijfolie
2 theelepel groene peper korrels op sap
2 blaadjes munt
Thaise biefstuksalade met rijst
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 limoen, uitgeperst
1 el vissaus (flesje 250 ml)
2 el sojasaus
1 rode peper, schoongemaakt
1 rode ui, gehalveerd
1 zak peultjes (200 g)
1 komkommer
1 bakje koriander (15 g), alleen de blaadjes
300 g biefstuk, op kamertemperatuur
1 el zonnebloemolie
200 gram zilvervliesrijst
Enchiladas met tonijn
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
400 g tomatenblokjes (blik)
1 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
zout en peper
8 meergranen wraps
370 g tonijn (blik; op water; uitgelekt)
1 rode ui (in ringen)
2 paprika’s (zonder zaadlijst; in reepjes)
50 g geraspte kaas (20+)
Griekse wrap met kipfilet en kaneel
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
8 meergranen wraps
400 g kipfilet, in dunne reepjes
1 tl gemalen kaneel
2 el olijfolie
1/2 citroen
1 beker griekse yoghurt 0% vet
1 tl gemalen komijn
1 komkommer, in dunne plakjes
1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes
Tortillataart
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingredienten
- 8 volkoren wraps
- 500 gram mager rundergehakt
- 500 gram trostomaten
- 1 rode, gele en groene paprika
- 1 grote ui gesnipperd
- 150 gram gezeefde tomaten
- beetje sambal
- 150 gram philadelphia light
- 150 gram slankie geraspte kaas
Turkse pizza
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
8 meergranen wraps
2 groene paprika
2 rode paprika
2 ui
4 tomaten
3 teentjes knoflook
300 gram rundergehakt
verse peterselie
1 rode peper
zwarte peper uit de molen
zout
Voor de topping:
4 tomaten
1 komkommer
ijsbergsla
knoflooksaus light of Griekse 0% yoghurt met knoflook
Zuurkool wraps
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
400 gram rundertartaar
2 rode uien
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 eetlepel olijfolie om te bakken
70 g tomatenpuree
50 ml wijnazijn
500 g zuurkool
1 appel in stukjes
100 ml crème fraîche light
3 takjes krulpeterselie
8 volkoren wraps
200 gr rucola
ASPERGES MET GEROOKTE ZALM EN/OF CASSELERIB MET DILLESAUS
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
1 kilo witte asperges
400 g volkoren linguine (de vermelde hoeveelheid is het gewicht reeds bereid)*
1 ei*
4 el magere kwark*
2 takjes verse dille
1 teentje knoflook geperst
200 g magere casselerib*
100 g gerookte zalm
Stevia zoetpoeder
versgemalen peper
zout*
Bami met kip en garnaaltjes
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
400 g Slim noodles
of volkoren mihoen* gekookt
200 g kipfilet*
2 eieren*
50 g garnalen*
Cracker pizza
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
Bakspray/olijfolie, 16 stuks crackers (Leksands driehoekig/meergranen of volkoren)
Algemene afspraken voor het beleggen van de pizza’s: groente onbeperkt en vis en/of vlees 100 gr in totaal. Dus 25 gr per cracker.
Bodembedekker:
Slankie smeerkaas
Tomaten passata suikervrij
Meer artikelen...
- Kipsalon
- Mosselen op spaanse wijze
- SUSHI OMELET
- VOLKOREN NOEDELS MET PAKSOI EN VARKENSHAAS
- ZUURKOOLSCHOTEL MET KIPSHOARMA EN ZOETE AARDAPPELPUREE
- Koude yoghurtsoep met gerookte zalmsnippers
- Sla soep met pittige garnalenstaartjes
- SLANKE AZIATISCHE SOEP
- Cheesecake met speculaaskruiden en frambozen
- Gepofte knolselderij