Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
500 gr witte asperges
500 gr groene asperges
250 gr gerookte zalm*
150 gr verse blad spinazie
2 Takjes verse munt
Dressing:
2 blaadjes munt
2 eetl. citroensap
Beetje zoetstof
1 dl groente bouillon van tablet (op basis van asperge kookvocht)
1 theelepel mosterd
3 eetl. witte wijn azijn of appelazijn
2 eetl. olijfolie
2 theelepel groene peper korrels op sap
2 blaadjes munt
Bereiding
• Schil de witte asperges en snijd ze in 3 gelijkmatige stukken. Kook ze 2 minuten in licht gezouten water met 1 eetl. citroensap en laat ze afkoelen in het vocht. Giet ze af.
• Verwijder de harde onderkant van de groene asperges en schil de onderste 3 cm met een dunschiller, kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en spoel ze koud onder de kraan af.
• Meng de ingrediënten van de dressing in een blender of met staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper.
• Marineer de asperges met 2 eetlepels dressing.
• Meng de spinazie blaadjes met de fijngesneden munt door elkaar.
• Rol de reepjes gerookte zalm op tot rolletjes. Verdeel de spinazie over de borden, garneer met de asperges en zalm rolletjes en lepel de dressing over het gerecht.
Menusuggestie
Lekker met volkoren/meergranen toastjes. *
Variatietip
Vervang de munt door wat verse basilicum of tuinkers. De gerookte zalm kun je ook vervangen door gerookte kip of garnalen. *
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.