my-life-slim logo 132x75

Word je dik van noten ????

notenVan noten word je dik binnen ons programma !!!

Dan zou je bijvoorbeeld alle koolhydraten op 1 dag moeten schrappen en dan mag een handje walnoten op een dag
Lees het verhaal hieronder maar eens door.

Wat zijn noten eigenlijk?

Noten zijn dopvruchten, oftewel droge vruchten. Noten groeien met name in warme landen aan bomen. Bekende nootsoorten zijn: amandelen, hazelnoten, pistachenoten, cashewnoten, walnoten, pecannoten en paranoten.

Lees meer

Thuiswerken, dagritme en eetpatroon

Thuis werkenWanneer je thuiswerkt zal je dagritme anders zijn dan wanneer je naar kantoor of werkplek gaat. Dit kan van invloed kan zijn op je eetpatroon. Mogelijk beweeg je minder ook minder. Zo mis je de fietstocht naar je werk of het stuk lopen van station naar kantoor of je sportclub avondje.
Als je gezond eet, goed slaapt en beweegt, zorg je voor een optimale weerstand. En je zorgt ervoor dat je niet aankomt.

Lees meer

Geen wijn zonder water

WijnDrink jij ook zo graag een wijntje? Met de methode van My-LifeSlim kun je uitstekend afvallen en toch 2 glazen droge witte of rode wijn per dag drinken. Wel adviseer ik bij ieder glas wijn een glas water te drinken. Je interne vochthuishouding wordt met name beïnvloed door mineralen (zout e.a.), koolhydraten (simpele suikers), hormonen, alcohol, medicijnen, je nieren en de functionaliteit van je hart. Om die reden zijn er talloze factoren waar je op moet letten als je je interne vochthuishouding optimaal wil houden.

Alcohol in je bloed verdrijft vocht uit je blaas. Dat komt omdat alcohol de aanmaak van ‘anti-diuretisch hormoon’ (ADH) remt. Bij een gebrek aan ADH gaan de nieren harder werken en verlies je veel vocht via je urinelozing. Dit is meteen ook de reden dat je vaker moet plassen als je alcoholische drankjes nuttigt.

Lees meer

Goede voornemens, ben jij ook vandaag begonnen?

Belly

Snel afvallen wil iedereen. Maar hoe kun je dit bereiken? Vaak zijn methodes om snel af te vallen niet goed voor je lichaam omdat je bijvoorbeeld veel te weinig calorieën binnenkrijgt of de balans in het soort eten ver te zoeken is.

Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die 100% zeker werken om sneller af te vallen en bovendien ook nog gezond zijn. Als jij je houdt aan deze tips zul je snel afvallen, en bovendien zijn ze makkelijk vol te houden als je eenmaal in het ritme zit.

Lees meer

Wat er niet aankomt hoeft er ook niet af.....

hohohoDe feestdagen staan weer voor de deur, en voor velen van ons staat deze periode bekend als een waar vreetfestijn. Toch zie ik een trend ontstaan waarin mensen al beginnen met afvallen voor de feestdagen. Waarom ook niet? Het zijn immers maar 3 dagen en receptie's en borrels zijn dit jaar een keer niet aan de orde.

Waar ik in voorgaande jaren kon merken dat het aantal aanmeldingen bij My-LifeSlim eind november afnam, zie ik nu dat deze juist toenemen. Zelfs clienten die hun streefgewicht al hebben behaald willen nog even blijven tot half januari . De achterliggende gedachten lijken me duidelijk, "Ik ben al te  zwaar en laat ik tijdens de feestdagen nu niet nog zwaarder worden" of "ik ben zoveel afgevallen, laten die feestdagen nu alsjeblieft mijn behaalde resultaat niet verpesten". Puur zelfbescherming dus.

Lees meer

De Sint en zijn snoepgoed

Pepernoten FBOok zo'n zin in een heerlijke chocolade letter, of kun je maar niet afblijven van die vrolijk gekleurde schuimpjes.... De Sint is weer in het land en hij en zijn Pieter bazen maken het ons weer moeilijk. Bedenk je voor je al deze lekkernijen in je mond stopt wat al die suikers voor gevolgen hebben.

Suiker wordt nog wel eens gif genoemd. Het is slecht voor je tanden en je wordt er dik van. Maar wat veel mensen vergeten, is dat ons lichaam continu energie vraagt. Op sommige momenten heeft het lichaam zelfs een extraatje nodig. Suiker zit in heel veel producten en geeft daardoor net even die extra 'power'.

Lees meer

Lock down kilo's

Lock down kilosHoeveel Lock down kilo’s ben jij al aangekomen? Na een aantal weken van (intelligente) Lock down merkt menigeen dat er hier en daar wel wat extra vetjes beginnen te ontstaan. Even was dat niet zo’n probleem, maar inmiddels gaat het zoeken van vertier met een regelmatig hapje en drankje toch zichtbaar op billen, buik en heupen worden.

Na ons door verveling weken volgepropt te hebben of aan een wijn of bier infuus gelegen te hebben, moet het nu toch maar eens klaar zijn. Met jezelf een poosje zielig vinden is niets mis, maar een keer is deze crisis hopelijk voorbij en kunnen we ons sociale leven weer oppakken. Kruipen we dan uit ons holletje met flink wat kilo’s extra of zijn we klaar voor “de tijd na de Lock down”.

Lees meer

Thuiswerken en snaaien.....

SnaaienWerk jij thuis en merk je dat je meer gaat snaaien? Je weet niet wat snaaien is .... Snaaien is naar de kast of koelkast lopen om iets te snacken te zoeken terwijl je geen honger hebt. Herseneten noem ik het vaak. Je hebt behoefte aan een prikkel, afleiding of time-out met een beloning.

Er is geen sociale controle en niemand zal zeggen, "he, graai je nu alweer in de koektrommel ?!", of "heb je nu alweer een handje chips ?!". Herken je het?

Lees meer

Waarom is afvallen boven de 50 zo lastig ?!

VrouwVoor veel vrouwen lijkt ouder worden en aankomen hand in hand te gaan. Op gewicht blijven is al een hele toer, en afvallen boven de 50 lijkt helemaal moeilijk. En juist vanaf deze leeftijd gaan de gezondheidsrisico’s van overgewicht toenemen.

Waarom kom je aan?
Bij vrouwen speelt de overgang natuurlijk een belangrijke rol. Het hormoon oestrogeen speelt een rol bij de het onderhouden van je gewicht. En oestrogeen nivo’s dalen na de overgang. De stofwisseling van het lichaam wordt trager waardoor het lichaam vetten minder snel verbrandt en sneller opslaat als vet.

Je hebt ieder jaar minder calorieën nodig
Je lichaam verbrandt ook calorieën als het in rust is. Dat is nodig om ademhaling, hart en spijsvertering op gang te houden. Het aantal calorieën dat je lichaam in rust verbrandt heet het basale metabolisme of BMR en dat is voor iedereen anders. Het hangt af van o.a. je geslacht, gewicht en lengte. Vanaf je 40ste neemt dit BMR iedere 10 jaar met 5% af. Dat betekent dat als je op je 50ste evenveel eet als toen je 40 was, je waarschijnlijk zal aankomen omdat je 5% minder calorieën verbrandt.

Lees meer

Een kickstart naar een nieuwe "Jij"

jijDe feestdagen zijn achter de rug en 2020 lacht je toe, tijd om lekker de gezonde gewoontes op te pakken. Je hebt bedacht om in het nieuwe jaar dan toch echt te gaan afvallen. De ervaring leert dat je de eerste 2 weken heel gemotiveerd bent en daarna ben je alweer vergeten waar je mee bezig was...
Ben je misschien te streng? Of mis je een stok achter de deur? Of...
En dan is het ineens alweer Juni...
Ik hoef nu ook niet meer te beginnen met de vakantie voor de deur en al die BBQ-feestjes.
En voordat je het weet komen de donkere dagen er alweer aan met gezellige avondjes op de bank en al dat lekkers in de supermarkten.
En voor dat je het weet is er alweer een jaar voorbij.
MAAK VAN 2020 JOUW JAAR!

Lees meer

Wees lief voor jezelf in 2020...!

loveWees lief voor jezelf !

Ik neem voor
Jij neemt voor
Hij/zij/het neemt voor
Wij nemen voor
Jullie nemen voor
Zij nemen voor

Heb jij toevallig ook goede voornemens en had je deze verleden jaar ook? Je neemt je voor meer te gaan sporten minder te drinken en eindelijk eens op je voeding te gaan letten. Je gaat er met volle kracht tegenaan deze keer.

Lees meer