Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
400 g varkenshaas*
1 ui
2 teentjes knoflook
1 paksoi
250 g champignons
1 limoen
150 g radijsjes
100 g peultjes
2 el soja saus (Kikkoman rode dop)*
Pem bakspray
400 g Vokoren/zilvervlies noedels (de hoeveelheid is het gewicht reeds bereid)*
Bereiding
• Snijd de varkenshaas in plakjes van 1 cm dik en gril deze aan beide zijden. Houdt ze warm in een oven van 60 graden.
• Snijd de ui en de knoflook.
• Borstel de champignons en snijd in plakjes.
• Was de paksoi en snijd deze klein.
• Was de peultjes en maak ze schoon.
• Was radijsjes en snijd in dunne plakjes.
• Bereid de volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
• Verhit wat Pem Bakspray in een wok en fruit de ui en knoflook.
• Voeg de champignons, peultjes en de paksoi toe en bak enkele minuten mee totdat de paksoi gaat slinken.
• Schep vervolgens de Soba noedels met de soja saus door de groente massa.
• Knijp de limoen uit boven het gerecht en schep de radijsjes er doorheen.
• Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer direct.
•
Menusuggestie
Ook lekker met raapstelen. Vervang de varkenshaas eens door tofu.
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.