Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
½ prei, in ringen gesneden
½ ui, gesnipperd
Bakspray/olijfolie
6 dl kippenbouillon (van tablet)
1 kleine krop ijsbergsla of 2 stuks kropsla. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering.
Philadelphia light Naturel of crème fraîche light
200 g grote garnalen
1 el bieslook, fijngehakt
Cayennepeper
Bereiding
• Spray een beetje Bakspray/olijfolie in de pan en verwarm deze.
• Fruit de ui en de prei circa 3 minuten. Voeg de sla toe en fruit deze 1 a 2 minuten mee.
• Voeg de kippenbouillon toe en laat alles 5 minuten koken tot de prei en de sla slap zijn, maar wel zijn kleur behoudt. Pureer vervolgens de soep met de staafmixer.
• Roer de Philadelphia light of de crème fraîche light zacht en verdeel deze over de 4 soepkommen of -borden (½ eetlepel per kom).
• Bak de garnalen hard aan in Bakspray/olijfolie met een snufje cayenne peper en zout.
• Snijd de achtergehouden bladeren sla in dunne reepjes en verdeel deze samen met de in vieren gesneden garnalen over het midden van de soepkommen/borden.
• Vul de soepkommen/borden met de soep.
• Garneer met bieslook en serveer direct.
Menusuggestie
Lekker met volkoren soepstengels. De garnalen kun je ook vervangen door gerookte zalmsnippers.
Variatietip
Voeg wat kerrie toe tijdens het fruiten van de ui en prei.
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.