1

 

Quinoa salade met tonijn en sperziebonen

Quinoa salade

• 1 pak Quinoa (275 gram)
• 300 gram sperziebonen
• 1 komkommer
• 4 tomaten
• 2 blikjes tonijnstukken in water
• 1 bakje peterselie

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de in schuine stukjes van 1-2 cm gesneden sperziebonen in 6 minuten gaar.
Spoel de quinoa en sperziebonen in een vergiet onder stromend water koud.
Laat goed uitlekken.
Schep de sperziebonen met de komkommer, zonder zaadlijsten en in blokjes en de blokjes tomaat door de quinoa.
Schep voorzichtig de uitgelekte tonijn en de fijngehakte peterselie erdoor.
Breng de salade op smaak met peper en een klein beetje olijfolie.
Schep in een mooie schaal of op 4 borden.
Garneer met een partje limoen.

Afdrukken