1

 

Cracker pizza

Cracker Pizza

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
Bakspray/olijfolie, 16 stuks crackers (Leksands driehoekig/meergranen of volkoren)
Algemene afspraken voor het beleggen van de pizza’s: groente onbeperkt en vis en/of vlees 100 gr in totaal. Dus 25 gr per cracker.

Bodembedekker:
Slankie smeerkaas
Tomaten passata suikervrij

Paturain light
Crème fraîche light

Vis of vlees:
Zwitserse strooikaas (Geska)
50 gr mozzarella light
100 gr rookvlees in reepjes gesneden
100 gr garnaaltjes uitgelekt
100 gr gerookte kipfilet
Italiaanse kruiden, oregano, chili vlokken, peper uit de molen

Toppings:
1 st gesnipperde rode ui
½ prei, in dunne ringen gesneden
10 stuks olijven in ringen gesneden
5 blaadjes basilicum fijngesneden
50 gr broccoli fijngesneden
Handje rucola sla
10 Cherrytomaatjes gehalveerd
1 punt paprika in ringetjes gesneden
10 champignons in plakjes gesneden

Bereiding
• Verwarm de oven voor op 200 graden. Spray een beetje Bakspray/olijfolie op een bakplaat.
• Smeer een laagje “bodembedekker” op iedere cracker. Meng of strooi er kruiden door/over naar smaak.
• Toppings er over strooien en garneren met vis en/of vlees.
• 5 minuten in de oven en smullen maar!

Menusuggestie
Varieer binnen de grenzen naar hartenlust. Gewone volkoren crackers of de vezelrijke zijn ook geschikt als bodem.
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

 

Afdrukken