Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingredienten
- 8 volkoren wraps
- 500 gram mager rundergehakt
- 500 gram trostomaten
- 1 rode, gele en groene paprika
- 1 grote ui gesnipperd
- 150 gram gezeefde tomaten
- beetje sambal
- 150 gram philadelphia light
- 150 gram slankie geraspte kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm in met pemspray of wat olijfolie. Verhit een koekenpan en rul hierin het gehakt en schep het overtollige vet eraf. Bak daarna de ui mee. Roer de gezeefde tomaten en de de sambal door het gehakt. Halveer de tomaten en verwijder het middelste, vochtige gedeelte waarin de pitjes zitten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was, ontpit en snij ook de paprika in blokjes. Bestrijk de wraps met roomkaas. Leg 1 wrap in een taartvorm. Schep 1/7 deel van het gehakt erop, daarna 1/7 deel van de tomaten en 1/7 deel van de paprika en strooi er een klein beetje kaas over. Herhaal dit tot de wraps op zijn. Dek af met een wrap en bestrooi deze met het laatste gedeelte geraspte kaas (ongeveer de helft). Schuif de taart in de oven en bak hem in ongeveer 10 minuten knapperig en gaar. Laat de taart uit de oven nog 15 minuten rusten en snij hem in punten.