Ingredienten:
2 zoete aardappels
200 gr kip in blokjes
2 theelepels shoarmakruiden
Handje ijsbergsla
handje geraspte 30+ kaas
170 ml magere yoghurt
1 teen knoflook
peper en zout
1 eetlepel olijfolie of fry light
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in stukjes. Doe ze in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe en een beetje peper en zout en schep om. Verdeel over een bakplaat en rooster in ca. 15 tot 17 minuten gaar. Bak ondertussen de kip in een pannetje met een beetje fry light en voeg de shoarmakruiden toe. Pers het teentje knoflook uit en voeg toe aan de yoghurt samen met eventueel een beetje citroensap of water. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel over 2 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere. Zet de grill aan in de oven of verwarm deze naar 230 graden. Verdeel de kip over de aardappel en bestrooi met 30+kaas. Gratineer deze een paar minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Haal de kipsalon uit de oven en bestrooi met ijsbergsla en schep er wat knoflooksaus over