Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
400 g tomatenblokjes (blik)
1 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
zout en peper
8 meergranen wraps
370 g tonijn (blik; op water; uitgelekt)
1 rode ui (in ringen)
2 paprika’s (zonder zaadlijst; in reepjes)
50 g geraspte kaas (20+)
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de ui en knoflook ca. 1
minuut. Voeg de tomatenblokjes, het komijnzaad en het chilipoeder toe en laat de
saus ca. 5 minuten op laag vuur zachtjes koken, roer er regelmatig doorheen.
Breng de saus op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Verdeel de tonijn, de ui ringen en de paprikareepjes over het midden van de
wraps en rol de wraps strak op. Leg de wraps naast elkaar in een ovenschaal,
verdeel de saus en de kaas erover. Bak de enchiladas ca. 20 minuten in de oven.
4. Maak ondertussen de blaadjes van de sla los en was ze in koud water. Meng de
slabladen met de maïs, de yoghurt en wat peper. Serveer de salade bij de
enchiladas.