1

 

Aziatische runderstoof met rijst

Aziatische runderstoofHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 2 el olijfolie
 500 g magere runderlap (in reepjes)
 2 uien
 1 teentje knoflook (geperst)
 1 rode peper (fijngehakt)
 1 el kerrie
 1 tl komijnpoeder
 4 el ketjap manis
 1 el azijn
 200 g zilvervliesrijst
 750 g Aziatische roerbakmix
 allesbinder
 zout en peper

Lees meer

Afdrukken

Boswachtergoulash

GoulashHoofdgerecht voor 4 personen
Ingredienten:

• 400 gram meergranenrijst (al gekookt)
• 2 uien
• 1 teentje knoflook
• 1 rode peper
• 2 groene paprika’s
• 250 gram kastanjechampignons
• 400 gram varkenshaas
• 2 eetlepels paprikapoeder
• Pembakspray of olijfolie 

Lees meer

Afdrukken

Kip Madras

Kip MadrasHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 400 gram kipfilets
 2 rode paprikas
 1 prei
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 1 rode peper
 bosui (ongeveer 5 uitjes)
 100 ml kookroom light
 beetje melk
 1 bouillonblokje (kippen bouillon)
 kurkuma poeder, kerrie poeder en gember poeder
 200 gram zilvervlies rijst
 peper en zout

Lees meer

Afdrukken

Kofta

KoftaHoofdgerecht voor 4 personen

400 gram rundergehakt
1 courgette
1 of 2 uien
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Pem of olie
1 theelepel komijn
2 theelepels oregano
1 theelepel tijm
Peper en eventueel wat zout
1 blik gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
Snufje kaneel
400 gram zilvervliesrijst (al gekookt)

Lees meer

Afdrukken

Poké bowl met zalm

poke bowlHoofdgerecht voor 4 personen

1 teentje knoflook
3 cm gember
1 lente-ui
3 el sojasaus + extra voor de dressing
2 el olijfolie + extra voor de dressing
1 el balsamicoazijn

400 gr verse zalm, in kleine blokjes
½ komkommer
rijstazijn
160 gr zilvervliesrijst, afgekoeld tot lauw (bruine rijst kan ook)
80 gram zeewier
30 gr waterkers, harde stelen verwijderd
2 norivellen, in stukken gescheurd
handje tuinkers of andere cressen
1 citroen
(zwart) sesamzaad

Lees meer

Afdrukken

Slanke Hachee

HacheeHoofdgerecht voor 4 personen

Pem bakspray/olijfolie
400 gram magere runderlappen (hacheevlees), in
blokjes gesneden
Zout en peper
5 grote uien, gesnipperd
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
1 doosje champignons (à 400g), in plakjes
gesneden
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes gesneden

Lees meer

Afdrukken

Vis in mosterdsaus met rijst

Vis in mosterdsausHoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
 200 g zilvervlies rijst
 1 grote aubergine
 1 rode paprika
 1 flesje kookroom light (250 ml)
 2 el grove mosterd (potje a 210 g)
 1 pakje koolvisfilet (diepvries, 400 g)
 1 el olijfolie
 2 tl Provençaalse kruiden

Lees meer

Afdrukken