1

 

2024 !! Nieuwe ronde nieuwe kansen.

BellySnel afvallen wil iedereen. Maar hoe kun je dit bereiken? Vaak zijn methodes om snel af te vallen niet goed voor je lichaam omdat je bijvoorbeeld veel te weinig calorieën binnenkrijgt of de balans in het soort eten ver te zoeken is.

Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die 100% zeker werken om sneller af te vallen en bovendien ook nog gezond zijn. Als jij je houdt aan deze tips zul je snel afvallen, en bovendien zijn ze makkelijk vol te houden als je eenmaal in het ritme zit.

Tip 1. Eet langzaam

Eet langzaam als je snel wilt afvallen. Dit is een bewezen methode om eerder een voldaan gevoel te krijgen . Neem de tijd voor je maaltijd en maak er een gezellige gelegenheid van. Doordat je eerder een vol gevoel hebt, zul je ook minder makkelijk te véél eten. Het gebruik van kleine borden, kleine schalen en klein bestek is alvast een handig hulpmiddel. In dit artikel over langzaam eten vind je alle tips die je nodig hebt om minder snel te eten en zodoende sneller af te vallen!

Tip 2. Eet 5 tot 6 keer per dag

Je kunt sneller afvallen door 5 tot 6 keer per dag te eten. Dit klinkt misschien tegenstrijdig maar het werkt echt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je extra véél gaat eten; het idee is om hetzelfde aantal calorieën over meerdere, kleinere maaltijdjes te spreiden. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel en insulineniveau gedurende de dag minder pieken en dalen doormaken. Het gevolg daarvan is weer dat hongerpieken en eetbuien worden voorkomen. Bovendien wordt er onder invloed van een stabiel insulinepeil minder lichaamsvet opgeslagen.

Door zo vaker te eten per dag zorg je er dus voor dat je bloedsuikerniveau constant blijft over de hele dag. Je hebt de hele dag meer energie en je voelt je nooit slapjes tussen maaltijden in. Resultaat: véél sneller afvallen!

Tip 3. Eet altijd een ontbijt

Eet ALTIJD een ontbijt. Ikzelf heb er ook een behoorlijke tijd moeite mee gehad, maar als je iedere dag netjes een gezond ontbijt nuttigt, merk je dat je veel meer energie hebt in de ochtend. Zorg ervoor dat er veel vezels in je ontbijt zitten door volkoren producten te eten. En gebruik ook altijd een goede eiwitbron zoals mager vlees, magere kaas, ei of vis. Een goed ontbijt zorgt voor een efficiënte stofwisseling die veel minder vet opslaat. En een verminderde vetopslag betekent automatisch ook snel afvallen.

Tip 4. Minder zodra de zon ondergaat

Eet minder zodra de zon onder gaat – Wat ik hiermee bedoel? Zo belangrijk het is om het ontbijt niet over te slaan om je stofwisseling op gang te krijgen, zo belangrijk is het ook om minder te gaan eten zodra de avond valt. Je lichaam is later op de dag minder actief en minder goed in staat om de calorieën die je opeet te verwerken. Met het oog op snel afvallen, is het dus belangrijk dat je 's avonds niet veel eet.

Let wel dat er onderzoeken zijn die uitwijzen dat 's avonds eten zorgt voor extra vetopslag, maar dat er eveneens studies zijn die suggereren dat het allemaal wel meevalt. Hoe dan ook zul je je spijsvertering ontzien, lekkerder slapen en van een betere nachtrust genieten indien je 's avonds, na je diner, niet of nauwelijks meer eet. En dat is weer beter voor je hormoonhuishouding.

Tip 5. Stop 3 uur voordat je gaat slapen

Stop 3 uur voordat je gaat slapen met eten. Eigenlijk is dit een vervolg op de voorgaande tip. Omdat je lichaam minder actief is, en je stofwisseling langzamer functioneert –helemaal als je slaapt– is het belangrijk om niet meer te eten vlak voordat je gaat slapen.

Veel mensen hebben onterecht het gevoel dat ze honger hebben rond 21:00 uur of nog later en plunderen de koelkast voordat ze hun bed in duiken. Daarom is dit misschien wel de moeilijkste tip om op te volgen, maar het is gelijk ook de tip waarmee je het snelst afvalt zonder dat je er écht iets voor hoeft te doen.

Tip 6. Eet véél groenten & fruit

Wil je snel afvallen? Eet dan vooral veel groene groenten. Probeer in zo veel mogelijk maaltijden groene (blad)groenten te verwerken. Waarom? Omdat groene groenten extreem veel belangrijke vitamines, mineralen en spoorelementen bevatten.

Bovendien zitten ze vol met vezels die voor een goede stofwisseling en spijsvertering zorgen. Eet eens wat vaker een salade met o.a. sla en eet met regelmaat spinazie en broccoli.

Groene groenten zorgen ook voor een lager bloedsuiker niveau en daarmee voorkom je dat er hoge pieken ontstaan. Die hoge pieken in het bloedsuikerniveau zijn zoals je hierboven al kon lezen de oorzaak van vetopslag. Als je veel groenten eet, zul je dus sneller afvallen. Overigens is ook fruit is van levensbelang als het aankomt op snel afvallen.

Tot slot

Waarschijnlijk moet jij je eetgewoonten behoorlijk aanpassen om deze 6 tips ook daadwerkelijk te kunnen afstrepen van je lijstje. Je moet er hoe dan ook een beetje moeite voor doen. Maar met bovenstaande 6 tips zul je merken dat snel afvallen gemakkelijker vol te houden is. Heb je toch hulp nodig of een stok achter de deur, maak dan een afspraak en ik zal je hierbij helpen.

Veel diëten zorgen ervoor dat je lichaam in een soort overlevingsstand c.q. spaarstand gaat functioneren, waardoor uiteindelijk het jojo-effect optreedt. Je stofwisseling gaat steeds langzamer functioneren om energie te besparen; er komt immers veel minder energie in de vorm van voedsel binnen.

Met deze tips voor snel afvallen bereik je juist het tegenovergestelde: je ruststofwisseling neemt toe en je lichaam gaat veel sneller calorieën verbranden! Dan is het ook niet zo erg als je een keer een gebakje eet, want je lichaam verbrandt het veel sneller en slaat de vetten minder snel op dan bij een standaard dieet.