1

 

Thuiswerken en snaaien.....

SnaaienWerk jij thuis en merk je dat je meer gaat snaaien? Je weet niet wat snaaien is .... Snaaien is naar de kast of koelkast lopen om iets te snacken te zoeken terwijl je geen honger hebt. Herseneten noem ik het vaak. Je hebt behoefte aan een prikkel, afleiding of time-out met een beloning.

Er is geen sociale controle en niemand zal zeggen, "he, graai je nu alweer in de koektrommel ?!", of "heb je nu alweer een handje chips ?!". Herken je het?

Het voordeel is dat je anders inmiddels ook wel het nodige gebak gegeten had van collega's die jarig waren. Die gaan tijdens deze periode gewoon aan je voorbij zonder dat je je best hoeft te doen het af te slaan. Met een beetje pech heb je dan weer wel de kinderen thuis met wie je muffins bakt om ze toch maar te vermaken. En je raadt het al, je snaait gezellig mee.

Let op, ongemerkt kan dat thuiswerken zomaar eens aardig wat kilootjes extra op gaan leveren. Waar het lente begint te worden zouden we die toch juist willen verliezen. Om dit nu toch een beetje onder controle te houden adviseer ik soep. Soep zonder ballen en alleen de bouillon en groenten. Heerlijk op smaak gemaakt met kruiden, sambal en misschien wel wat knoflook. Gezien deze periode van social distance zal dit voor niemand een probleem vormen.

Deze soepen kun je onbeperkt eten en geven precies de bite die je nodig hebt.

KLIK HIER VOOR DE EENVOUDIGE SOEP RECEPTEN

 Let op elkaar en blijf gezond !!