1

 

Wees lief voor jezelf in 2020...!

loveWees lief voor jezelf !

Ik neem voor
Jij neemt voor
Hij/zij/het neemt voor
Wij nemen voor
Jullie nemen voor
Zij nemen voor

Heb jij toevallig ook goede voornemens en had je deze verleden jaar ook? Je neemt je voor meer te gaan sporten minder te drinken en eindelijk eens op je voeding te gaan letten. Je gaat er met volle kracht tegenaan deze keer.


Gedurende enkele dagen gaat het goed en weet je jezelf een enorme discipline op te leggen. Je eet zo min mogelijk, gaat 4x per week naar de sportschool en drinkt geen druppel alcohol. Na verloop van tijd merk je dat het minder gaat. De sportschool kan je gestolen worden. Je hebt een lange dag op het werk gehad, het regent en de bank weet je te verleiden met haar zachte kussens. Ook het laatste feestje was geen succes. Minder drinken is immers niet hetzelfde als niet drinken. Na 2 wijn kunnen die paar glaasjes meer deze keer toch ook geen kwaad. Je staat al een paar dagen op scherp en net als de wijn, maken een bitterbal en een handje nootjes toch ook niet meert uit.

Meestal werken goede voornemens niet. We leggen de lat te hoog. Goede voornemens komen voort uit het gevoel dat je niet goed genoeg bent.

Het kan ook anders…. Wees lief voor jezelf !!

Ik ga dit jaar beter voor mezelf zorgen. Ik hou van mezelf en ga beter voor mijn lichaam zorgen. Ik eet en drink niet meer zonder erover na te denken, maar zal het met liefde verzorgen zonder er rotzooi in te gooien.

Ik wil in het komende jaar mijn voornemens waarmaken. Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. Ik mag er ook de tijd voor nemen.

Dingen veranderen is prima. Het is alleen de vraag uit welke motivatie. Doe je best te veranderen uit zelfliefde. Je bent niet perfect op de manier zoals perfectie ons wordt aangeboden via de media. Je bent perfect in de zin dat je goed bent zoals je bent.

Gun jezelf 3 verantwoorde maaltijden en gezonde tussendoortjes. Drink af en toe een wijntje wanneer je dit gezellig vindt. Wanneer de sportschool niets voor jou is, spreek dan af met die vriend of vriendin om te gaan wandelen i.p.v. koffie bij elkaar te drinken. Stel een doel maar wees lief voor jezelf.

Ik wens je een goed begin en een jaar volkomen naar je zin !!