1

 

Afvallen na de zomervakantie. Weg met die overtollige kilo's.

Voor veel metipsnsen is het een raadsel wanneer ze bij terugkomst van de zomervakantie zijn aangekomen. Want ze hebben echt wel op hun voedingspatroon gelet (denken ze). Maar eenmaal thuisgekomen zegt de weegschaal toch iets anders.

Het blijkt dat we tijdens een zomervakantie veel minder bewegen. Uit eten gaan en op een terras zitten is favoriet op de vakantie. Daarnaast drinken we ongemerkt meer alcohol en daar hoort uiteraard weer een lekker snack bij. Vakantie is een periode van puur genieten en zo hoort het ook.

Geestelijk ben je door de vakantie misschien weer in balans maar door een veranderd eetpatroon is je lichaam uit balans geraakt. Er is een tijd van genieten en een tijd van herpakken.

5 tips om de knop weer om te zetten.


1. Stap weer over op volkoren producten

In het buitenland kent men bijna geen volkoren producten of we nemen ze niet. Zorg weer voor volkoren producten in de vorm van brood, pasta, rijst of wraps. Vezels zijn belangrijk voor een goede stoelgang en een gevuld gevoel.

2. Eet weer meer groenten

Uit eten gaan is heerlijk maar vaak eten we dan te weinig groenten. Groenten bevatten weinig calorieën en zitten boordevol bouwstoffen wat onze gezondheid ten goede komt. Groenten die zorgen voor vochtafdrijving zijn; uien, knoflook, broccoli, selderij, sla, komkommer, tomaten en courgette.

3. Ga weer bewegen

Lekker hoor al dat luieren maar ga die drempel weer over om te bewegen. Steeds meer in opmars zijn outdoor activiteiten. Buiten zijn en bewegen is zeer gezond. Een heerlijke workout voor dag en dauw zorgt voor een goede spijsvertering. Wanneer je dagelijks beweegt verbruiken je lichaamscellen meer zuurstof en daardoor meer verbruik van calorieën. Zo val je sneller af en verbrand je meer vet. Kun je de discipline zelf niet opbrengen maak dan een groepsapp aan met vrienden zodat je elkaar motiveert om meer te bewegen. Samen bewegen is ook gezelliger.

4. Drink voldoende water

Water drinken is gezond. Er zitten geen calorieën in water en het helpt bij het afvoeren van de giftige afvalstoffen uit je lichaam. Daarnaast is water nodig voor de vetverbranding. Voedsel slaat zich met water om in energie in plaats van vet. Het helpt tevens je hongergevoel tegen te gaan. Dagelijks tussen de 1,5 en 3 liter water drinken is aanbevolen. Verspreid dit wel over de dag want teveel water in een keer opnemen is niet goed voor je lijf.

5. Stok achter de deur

Zorg voor een stok achter de deur. Iemand die jouw gewicht en voedingspatroon in de gaten houdt. We zijn als mensen nu eenmaal snel geneigd om snel weer in ons oude patroon te vervallen. Een gewichtsconsulent, die je met enige regelmaat bezoekt, kan jou begeleiden naar een evenwichtige en  gezondere levensstijl. Bovendien weet een gewichtsconsulent precies waar jouw valkuil zit en kan daar mooi op inspelen. My-LifeSlim helpt jou daar graag bij. 

Maak een afspraak....