1

 

Geen wijn zonder water

WijnDrink jij ook zo graag een wijntje? Met de methode van My-LifeSlim kun je uitstekend afvallen en toch 2 glazen droge witte of rode wijn per dag drinken. Wel adviseer ik bij ieder glas wijn een glas water te drinken. Je interne vochthuishouding wordt met name beïnvloed door mineralen (zout e.a.), koolhydraten (simpele suikers), hormonen, alcohol, medicijnen, je nieren en de functionaliteit van je hart. Om die reden zijn er talloze factoren waar je op moet letten als je je interne vochthuishouding optimaal wil houden.

Alcohol in je bloed verdrijft vocht uit je blaas. Dat komt omdat alcohol de aanmaak van ‘anti-diuretisch hormoon’ (ADH) remt. Bij een gebrek aan ADH gaan de nieren harder werken en verlies je veel vocht via je urinelozing. Dit is meteen ook de reden dat je vaker moet plassen als je alcoholische drankjes nuttigt.

Doordat alcohol uitdroging in de hand werkt, gaat je lichaam op langere termijn juist méér vocht vasthouden in cellen en weefsels (tussen de cellen).

 Alcohol zorgt er tevens voor dat de hoeveelheid vocht rondom je hersenen afneemt. Zodoende krijgen je hersenen de kans om tegen de binnenwand van je schedel te botsen. Zodoende ontstaat de barstende hoofdpijn die onderdeel vormt van de beruchte “kater”.

Een algehele gezonde leefstijl is dan ook de meest effectieve en efficiënte manier om een verstoorde vochtbalans te voorkomen en verhelpen. Dat betekent: gezond, gevarieerd, uitgebalanceerd en gematigd eten; veelvuldig sporten; voldoende en regelmatig slapen; stress beperken.

Wil jij ook afvallen maar toch af en toe gezellig een wijntje kunnen drinken, maak dan een afspraak.