1

 

Verborgen dikmakers

421466395 18374329126073794 5283988360458314380 nWat zijn verborgen dikmakers?

Ken je ze, verborgen dikmakers? Van die voedingsstoffen die onschuldig lijken, maar toch bevatten ze net te veel vetten, suikers of zetmeel. En vaak hebben ze de eigenschap dat je er snel te veel van eet.

1. Soep
Aan soep die je in de winkel koopt, worden conserveermiddelen, bindmiddelen en zout toegevoegd. Pas ook op met ‘pureersoepen’. Daar zit vaak extra zoute kruiden, kikkererwten of kokosmelk in. Maak dus je soep zelf met verse ingrediënten en kruiden.

2. Vleesvervangers
Een dagje zonder vlees? Dat doe je goed! Let wel op met de vegetarische burgers. De groenten die erin gebruikt worden, worden samengehouden met vet. En uiteraard kiezen we niet voor gepaneerde varianten. Vraag jouw consulent welke wél aangeraden worden of kies voor tofu of tempeh.

 

3. Koffie
Een heerlijke kop zwarte koffie kan zeker. Drink je vaak koffie onderweg of op je werk uit een automaat met melk? Let dan op voor te veel toevoegingen. In veel automatenkoffies zitten suikers of juist volle melk. Maak bij voorkeur je koffie zelf in en gebruik havermelk of magere melk voor je cappuccino.

4. Granola
Naast de gezonde havermout, fruit en noten, vind je in granola helaas ook heel wat suiker. Maak je granola zelf of kies voor havermout ‘s morgens. Wil je een recept? Laat het je consulente even weten.

5. Fruit
Dat fruit gezond is weten we natuurlijk, Maar overdrijf niet. 2 keer per dag is voldoende, want ook natuurlijke suikers zijn dikmakend als je er te veel van eet. Ook zelfgemaakte fruitsmoothies laat je het best zoveel mogelijk achterwege.

6. Snacks uit de airfryer. Eten uit de airfryer is een stuk gezonder, maar een kroket blijft een kroket en patat blijft patat.