Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
2 el olijfolie
500 g magere runderlap (in reepjes)
2 uien
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode peper (fijngehakt)
1 el kerrie
1 tl komijnpoeder
4 el ketjap manis
1 el azijn
200 g zilvervliesrijst
750 g Aziatische roerbakmix
allesbinder
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees rondom bruin in
ca. 2 minuten. Voeg ui, de knoflook, de rode peper, de kerrie en het komijnpoeder
toe en bak dit ca. 1 minuut mee met het vlees.
2. Blus af met 200 ml water, de ketjap manis en de azijn en stoof het vlees gaar in
ca. 2 uur en 30 minuten. Roer het vlees af en toe door en giet indien nodig een
beetje water erbij.
3. Bereid ca. 15 minuten voordat het vlees gaar is de rijst volgens de aanwijzingen
op de verpakking.
4. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de
roerbakgroenten gaar in ca. 5 minuten. Breng de groenten op smaak met zout en
peper.
5. Bind de saus van het vlees met een beetje allesbinder.
6. Verdeel de rijst en de groenten over 4 borden en serveer het vlees erbij.