Hoofdgerecht voor 4 personen
Pem bakspray/olijfolie
400 gram magere runderlappen (hacheevlees), in
blokjes gesneden
Zout en peper
5 grote uien, gesnipperd
5 laurierblaadjes
5 kruidnagels
1 doosje champignons (à 400g), in plakjes
gesneden
1 rode en 1 groene paprika, in stukjes gesneden
1 pot augurken van Kesbeke, in plakjes
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sambal oelek
1 blik tomatenpuree (à 140g)
160-200g ongekookte zilvervliesrijst
Bereiding
• Kruid het vlees met wat peper en zout (wees matig met zout). Verhit vervolgens wat Pem
bakspray/olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de uien toe. Steek de
kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn. Voeg de kruiden toe
aan het vlees. Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn.
• Voeg de fijngesneden augurkjes, azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe. Zet het vuur laag en laat
het geheel ongeveer 2,5 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om. Indien nodig een scheutje
water toevoegen.
• Voeg nu de paprika’s en champignons toe en laat 1 uur zachtjes stoven.
• Haal de blaadjes laurier met de kruidnagel uit de hachee en breng op smaak. Voeg e.v.t. een snufje
kruidnagel poeder toe.
• Bereid wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking. Serveer de hachee samen met de rijst.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst of een stampot van knolselderij en bloemkool
Variatietip
Lekker met gestoofde witlof. TIP: maak de hachee een dag eerder, dan wordt hij nog lekkerder!
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.