Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
400 gram kipfilets
2 rode paprikas
1 prei
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode peper
bosui (ongeveer 5 uitjes)
100 ml kookroom light
beetje melk
1 bouillonblokje (kippen bouillon)
kurkuma poeder, kerrie poeder en gember poeder
200 gram zilvervlies rijst
peper en zout
Bereidingswijze
1. Snij alle ingrediënten. De rode peper ontdoe je van de zaadjes en snipper je
samen met de teentjes knoflook lekker fijn. De twee uien snijd je ook in kleine
stukjes. De paprika’s, prei en lente ui snij je in kleine stukjes en verdeel je over
twee bakjes. Deze gaan namelijk op verschillende momenten in de saus. De
kipfilet snij je in blokjes.
2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Zet een wok of hapjespan op het vuur met een klein beetje olijfolie erin. Zodra de
olie verwarmt is doe je peper en de knoflook in de pan en dit fruit je even aan.
4. Als de peper en de knoflook gefruit is dan mogen de uitjes erbij. Zodra deze glazig
zijn kan de kip erbij.
5. Bak de kip eventjes om en om zodat de buitenkant dichtgeschroeid is. De kip
gaart zo meteen verder in de saus.
6. Zodra de kip dichtgeschroeid is kun je 1 bakje met paprika, prei en lente-ui in de
pan doen. Bak dit even mee. En peper en zout nu ook even naar smaak.
7. Nu ga je beginnen met de kruiden. 1 theelepel kerrie, 2 eetlepels kurkuma en 1
theelepel gemberpoeder. Zorg dat je de kruiden eventjes mee bakt met de rest.
8. Dan is het tijd voor de 100 ml kookroom light en 100 ml melk. Doe dit in de pan
en roer even goed door zodat het een lekker smeuïg sausje wordt. Het
kippenbouillonblokje toevoegen in de pan.
9. Roer de saus nog even goed door en proef het ook nu even goed. Eventueel kun je
nog wat extra kruiden naar smaak toevoegen. En voeg voordat je de pan van het
vuur gaat halen nog even het andere bakje met paprika, prei en lente-ui erbij. Dit
zorgt voor een lekkere bite in de saus.
10. Schep lekker wat rijst op een bord en daarover de saus, Eet Smakelijk!