1

 

Kofta

KoftaHoofdgerecht voor 4 personen

400 gram rundergehakt
1 courgette
1 of 2 uien
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Pem of olie
1 theelepel komijn
2 theelepels oregano
1 theelepel tijm
Peper en eventueel wat zout
1 blik gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
Snufje kaneel
400 gram zilvervliesrijst (al gekookt)

Snijd de courgette in plakjes of blokjes.
Verhit wat pem of olie in een hapjespan en fruit de teentjes knoflook en uien. Rul vervolgens het gehakt bruin en schep het vet eraf. Bak de courgette mee ,voeg wat peper, de oregano, tijm en komijn toe.
Voeg de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het vlees even garen.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.Voeg het daarna bij de saus,voeg naar smaak nog wat oregano toe en eindig met een snufje kaneel.

Afdrukken