Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
400 g biefstuk
2 courgettes
2 rode uien
4 el balsamicoazijn*
2 el olijfolie*
1 tl zeezout
Zwarte peper
½ limoen
150 gr rucola en 100 gr ijsbergsla
Bereiding
• Haal de biefstuk uit de verpakking en laat op temperatuur komen.
• Snijd de courgettes in de lengte in niet te dunne plakken.
• Snij de uien in dikke plakken van 1,5 cm
• Meng de azijn en de olie tot een dressing. Bestrijk de courgette, ui en de biefstuk met de helft van de dressing.
• Gril de courgette op de barbecue aan beide kanten goudbruin. Na het grillen de courgette bestrooien met een beetje zeezout en zwarte peper.
• Pers de limoen uit, en besprenkel de courgette met het limoensap.
• Gril ondertussen de ui bruin en gaar.
• Gril de biefstuk op de barbecue rosé (in 3 minuten). Bedek de biefstuk met een laagje aluminiumfolie en laat even rusten.
• Snij de biefstuk in dunne plakken.
• Meng de sla in een kom of bord en verdeel de courgette, ui en de biefstuk over de rucola.
• Besprenkel met de dressing die nog over is.
• Serveer het gerecht direct.
Menusuggestie
Heerlijk met volkoren bulgur* of volkoren couscous*
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.