Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
200 g volkoren pasta
400 g sperziebonen
3 eieren
1 ui, gesnipperd
3 tomaten, in partjes
2 blikjes tonijn op waterbasis
1 kropsla
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook
ze in 6-8 min. beetgaar.
3. Kook de eieren in 8 min. hard.
4. Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel ze af onder koud stromend water.
5. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel ze en snijd ze in
partjes.
6. Meng de pasta met de sperziebonen, ui en tomaat. Voeg de tonijn toe en breng op
smaak met peper en zout.
7. Haal de slabladeren los en verdeel ze over 4 borden. Schep de pastasalade erop en
verdeel de partjes ei erover.