Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
200 gram volkoren of spelt couscous
400 gram gerookte kip in reepjes
8 zwarte, ontpitte olijven in schijfjes
1 rode paprika, in stukjes
1/2 groene paprika, in stukjes
1/2 komkommer, ontdaan van de zaadlijsten, in blokjes
Voor de dressing:
1 à 2 knoflooktenen
1 ui
theelepel kaneel
½ theelepel komijn
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
1 rode peper
verse munt en koriander, fijngeknipt
Bereidingswijze
1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snij de kip in reepjes.
3. Snij de olijven, paprika’s en komkommer in stukjes en meng met de couscous, kip
en olijven, paprika’s en komkommer door elkaar.
4. Doe in een kom 1 a 2 tenen geperste knoflook, 1 gesneden ui, theelepel kaneel,
½ theelepel komijn, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, 1 gesneden rode
peper (zonder pitjes) en peper en zout. Voeg de koriander en de munt op het
laatste moment toe.
5. Meng tot slot de vulling van de couscous etc met de dressing en garneer het
geheel met citroenpartjes, munt en koriander.