Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
1 kilo asperges geschild
250 g magere ham blokjes
2 eieren
2 eetl. fijn gesneden peterselie
paturain light*
3 dl kookvocht van de asperges
180 g lasagne vellen volkoren (12 vellen)
1 bouillontablet
versgemalen peper
Pem bakspray
1 bakje hüttenkäse
2 eetl. Zwitserse strooikaas
• Bereiding
• Snijd de asperges in stukjes van 2 tot 3 cm.
• Breng de asperges in weinig water met zout aan de kook. Laat 2 minuten koken, zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht afkoelen. Giet ze af, maar vang het asperge vocht op.
• Neem 3 dl van het asperges vocht, verkruimel de bouillontablet door het vocht en roer de Paturain light er doorheen. Meng op het laatst 2 eieren erdoor.
• Roer vervolgens de warme ingredienten: uitgelekte asperges, magere ham blokjes, peterselie door de massa, en maak het op smaak met versgemalen peper.
• Breek of knip de lasagne vellen in kleine stukjes, en roer deze door de massa.
• Verwarm de oven voor op 180 °c.
• Spray een ovenschaal in met Pem bakspray. Giet de massa in de ovenschaal.
• Verdeel hüttenkäse over de lasagne en bestrooi het met Zwitserse strooikaas.
• Bak de lasagne in het midden van de oven in 35 à 40 minuten gaar.
• Serveer het gerecht meteen vanuit de oven.
Menusuggesties
Lekker met een frisse salade.
Variatie
Voeg nog wat gewokte courgette- en ui blokjes toe.
Meng een snufje nootmuskaat door de hüttenkäse
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.