Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
400 g kipfilet*
500 g verse spinazie
1 teentje knoflook
1 st rode ui ringen
2 el paturain light*
2 tl citroensap
2 tomaten
Pem bakspray
versgemalen peper
zout*
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 160 °c.
• Pel de knoflook en pers deze uit.
• Verhit wat Pem bakspray in een wok en wok hierin de knoflook, rode ui met de spinazie even aan tot de spinazie is geslonken. Laat vervolgens de spinazie goed uitlekken.
• Meng de paturain light met het citroensap en breng op smaak met wat peper en zout en roer dit mengsel door de uitgelekte spinazie.
• Snijd de kipfilet aan de bovenkant over de lengte door, peper de kip en vul met het spinazie mengsel.
• Leg de gevulde kipfilet in een ovenschaal. Snijd de tomaten in blokjes en verdeel deze over de gevulde kipfilet.
• Bak de gevulde kipfilet gaar in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. (Let op dat het niet te droog wordt!). Testen: Prikkertje in dikste stukje kip. Als het vocht helder is, is de kip gaar!
• Verdeel de gevulde kipfilet over 4 borden en serveer direct.
Menusuggestie
Lekker met volkoren pasta en een frisse salade.
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.