my-life-slim logo 132x75

Appeldag

Appeldag 2Appeldag, correctiedag na het weekend of een feestje.

Heb je tijdens het weekend teveel gegeten of heb je tijdens een verjaardag te veel lekkernijen genomen? Dan kun je dit corrigeren door eens per week op maandag (voor de meeste mensen de dag na het weekend, maar de keuze staat natuurlijk vrij) een appeldag te houden. Je kunt ook een appeldag doen als je een misstap hebt begaan tijdens je dieet. Na de appeldag kun je het dieet weer oppakken zoals voorheen.

Op een appeldag begin je de dag met het eten van appels. Dit doe je tot ongeveer 4 uur ’s middags. Je eet dan minstens 5 en maximaal 7 appels. De appels moeten zo zuur mogelijk zijn,  bijvoorbeeld Granny Smiths.

De vezels en de schil schuren de maagwand en het zuur in de appels zorgt voor een snellere afvoer van vet en afvalstoffen in de darmen. Je kunt de appeldag vergelijken met een kleine detox voor het lichaam.
Na 4 uur ’s middags mag je 1 cracker met een licht beleg en/of een opkikker van Maggi. Je kunt kiezen uit light smeerkaas, gerookte kip, rookvlees. Het avondeten eet je een lichte maaltijd,  zoals bijvoorbeeld roerbakgroente met mager vlees, sla, volkoren rijst of pasta.
Daarnaast is het verstandig 2,5 liter water verdeeld over de dag te drinken in de vorm van spa water of groene thee zonder suiker of magere melk.

Je kunt met een appeldag ongeveer een halve kilo verliezen, dit zal voornamelijk bestaan uit vocht en afvalstoffen. Wel zul je na de appeldag weer gemotiveerd zijn om je dieet voort te zetten of je weer fit voelen.
Ga je meerdere appeldagen achter elkaar doen,  dan val je natuurlijk meer af,  maar daar is de appeldag niet voor bedoeld.