my-life-slim logo 132x75

Kun je nu beter 3 sinaasappels eten of 3 sinaasappels drinken?

PaasontbijtPasen staat weer voor de deur en wat is er nu nog gezelliger dan met elkaar ontbijten. Bij zo'n ontbijtje zou je ook een heerlijk glaasje uitgeperste sinaasappelsap verwachten. Is dit nu wel zo verstandig als je probeert wat gewicht te verliezen of misschien wel op dieet bent?

Als je sinaasappelsap drinkt dan eet je er vaak ook nog wat naast. Dus extra calorieen. Daarnaast begint de spijsvertering al bij het kauwen en dus is het beter de vrucht in zijn jasje te eten.

Ook van natuurlijke suikers krijg je honger, ook al hebben ze minder directe invloed op de bloedsuikerspiegel, ze hebben zeker een effect. De smaak ‘zoet’ vraagt nu eenmaal naar meer. Het lichaam begint al met de aanmaak van insuline zodra je iets zoets in je mond stopt. Het maakt niet uit wat het is, het reageert direct op de zoete smaak en treft direct voorbereidingen om de schade te beperken. Het zoet van een geperste sinaasappel jaag je direct je bloedbaan in en zal veel sneller trek veroorzaken. In een sinaasappel zitten al snel 48 calorieen en je hebt er zeker wel 3 nodig voor een vol glas.

Een leuk alternatief bij dit ontbijt is een champagne flute met Slimpie sinaasappelsiroop light of 7-up light.

Neem dus slechts af en toe een glas geperste sinaasappels....

Fijne Pasen !!!

Klik hier voor het maken van een afspraak of meer informatie