my-life-slim logo 132x75

Afvallen en de overgang......

imagesCA06EI2J

Afvallen en de overgang

De leeftijd waarop je als vrouw in de overgang raakt ligt zo ongeveer rond de vijftig jaar. Ook wel menopauze genoemd. Er wordt door de eierstokken geen oestrogeen meer geproduceerd en de menstruatie stopt. Je lichaam verbruikt minder energie, er is immers geen energie meer nodig voor de menstruatie. Je stofwisseling wordt trager en de kans op aankomen, door je levensstijl niet mee aan te passen op de verandering, is daarom ook groter. Het beetje testosteron wat we als vrouwen hebben verdwijnt ook waardoor de spiermassa minder wordt.

Hoe dan af te vallen in de overgang?

Bewustwording van wat er in je lijf gebeurt tijdens de overgang is de eerste stap. Door gezonde voeding en regelmatig bewegen kun je aankomen voorkomen en zelfs afvallen. Door minder verbruik van energie heeft het lichaam in de overgang dus minder voeding nodig. Daarnaast hebben sommige voedingsmiddelen een positief effect op onze hormoonbalans. Hieronder voorbeelden van voedingsmiddelen die de hormoonhuishouding een stap in de goede richting kunnen helpen;

· vollkoren producten

· verse groenten

· vis

· fruit

Regelmatig bewegen tijdens de overgang zorgt voor vetverbranding en verbetert de botopbouw. Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal een half uur beweegt. "Sporten" die zorgen voor een verbetering van de botopbouw zijn onder andere;

· wandelen

· hardlopen

· tennissen

· traplopen

Extra bewegen kan dus ook door simpelweg wat vaker de fiets te nemen in plaats van de auto en de trap in plaats van de lift te nemen. Het voordeel van in de buitenlucht sporten is dat het lichaam vitamine D aanmaakt wat ook weer goed is voor de botopbouw.

Zorg goed voor jezelf in deze fase van je leven. Met begeleiding van My-LifeSlim sta je er in ieder geval niet alleen voor. Samen maken wij de stap naar een gezondere levensstijl. Met persoonlijke begeleiding en ondersteuning van voedingssupplementen is afvallen in de overgang ook voor jou haalbaar.


Contactformulier