1

 

Slanke BBQ

95864Aperitief

Een glaasje koude droge sherry vergezeld van een paar stukjes Italiaans Chiappe (een soort ovale toost, vind je bij de Italiaanse producten in de supermarkt ), tapenade en wat olijven op water basis.

Geroosterde groenten in knoflook marinade

Ingrediënten: 1 rode paprika, 1 aubergine,  enkele courgettes, groene asperge, kastanje champignons. Marinade olijfolie, 3 teentjes knoflook geperst, zeezout, gemalen peper.

Snijd de paprika in repen, courgettes en aubergine in schuine plakken, champignons in tweeën. Doe de groenten in een schaal en schenk het knoflook olie mengsel er over, voeg versgemalen peper en zeezout toe. Schud het geheel goed om en laat het een uur afgedekt staan. Rooster de groenten gedurende 5 tot 7 minuten, leg de groenten per soort op een groot bord. Zowel warm als koud een heerlijk bijgerecht.

Zonnige kipspiesen

Ingrediënten: 2 grote kipfilet, 24 kerstomaat, 6 portabello (grote champignons), Marinade, 2 el olijfolie, el geraspte citroenschil, 2 el citroensap, 1 el gehakte oregano blaadjes.

Week acht houten spiesen in water. Rijg eerst een blokje kip, dan een tomaat en dan een portabello aan de spies, herhaal dit tot de stok vol is. Leg de spiesen in een ondiepe schaal en schenk daar de marinade over. Marineer ten minste twee uur maar liever de hele nacht.

Rooster de kip gaar en bestrijk de spiesen af en toe met marinade.

 

Tomaten burgers

Ingrediënten: 350 gram tartaar of mager rundergehakt, 100 gram zongedroogde tomaat fijn gehakt, 3 lente ui fijn gesneden, 1 Rode paprika, 2 el vers gehakte basilicum

Meng het gehakt, de tomaat, lente uitjes, en basilicum voeg zwart gemalen peper en zou toe en kneed het mengsel een paar minuten. Vorm 4 burgeres en zet deze ten minste 20 minuten in de koelkast. Rooster de burgers 4 a 5 minuten per kant.

Biefstuk spiesen met yoghurt/muntdressing

Ingrediënten: 1 kg biefstuk in blokjes, 4 rode uitjes in partjes,

Marinade:1 dl. Olijfolie, 80 ml citroensap, 1 el gehakte rozemarijn

Dressing: ¼ liter magere yoghurt, 1 teentje geperste knoflook, 1 kleine komkommer geraspt, 2 el gehakte munt.

Leg de blokjes vlees in een schaal. Meng de olijfolie, citroensap en rozemarijn en giet het over het vlees. Dek de schaal af en zet hem twee uur in de koelkast. Meng de yoghurt, knoflook, komkommer munt en breng de dressing op smaak met witte peper en zeezout. Snij de rode ui in partjes en rijg deze om en om met de stukjes vlees aan in water geweekte houten spiesen.

Rooster de spiesen en serveer deze met de dressing.

 

Ananas spiesen

Snij een verse ananas in blokje en rijg deze aan houten in water geweekte spiesen. Rooster de verse ananas en serveer deze naturel.

Voor de liefhebbers een tweetal glazen droge wijn + twee glazen water.