1

 

Groentestrudel (vegetarisch)

StrudelBijgerecht voor 4 personen:

Ingrediënten
5 vellen filodeeg ontdooid (1/2 pak)
100 gr roomboter
100 gr sugar snaps
1 st paprikarood
1 ui
4 stengels bosui
100 gr spruitjes blaadjes
100 gr paddenstoelen
50 gr 20+ Slankie geraspte kaas
2 st. savooiekoolbladeren
1 eetl. zachte geitenkaas
200 gr gemengde paddenstoelen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºc
Snij de groentes in kleine stukjes. Roerbak de
groentes kort en breng op smaak met peper
en zout. Meng de geraspte kaas en geitenkaas
door de groente.
Snij de kern uit de 2 stuks koolbladeren en
dompel kort onder in kokend water om
flexibel te maken en dep ze goed droog met
keukenpapier.
Leg een vel filodeeg op een snijplank en
bestrijk dun met gesmolten boter. Leg hierop
een nieuw vel en bestrijk deze ook met boter.
Ga door tot alle 5 vellen op elkaar liggen. Leg
nu de koolbladeren op het filodeeg en maak
samen met het groentemengsel een “worst”.
Rol het deeg op en leg op een bakpapier. Bak
in 20 minuten goudbruin op 180 ºc. Snij meteen scherp mes in 4 gelijke stukken. Serveer
met gebakken paddenstoelen.