1

 

Pompoensoep met gemberroom en amandelcrunch

kerst pompoenVoorgerecht voor 4 personen:

Ingrediënten
1 eetl. olijfolie
1 ui fijn gesnipperd
1 teentje knoflook
800 gr schone flespompoen blokjes
2 dl water
400 ml kokosmelk light
1 groente bouillonblokje
2 cm verse gember
50 gr crème fraîche light
20 gr amandelschaafsel (1/2 zakje)

Bereiding
Fruit de ui met de knoflook glazig en bak de
pompoen mee tot deze zacht is. Voeg water,
kokosmelk, en het bouillon blokje toe, laat
met de deksel op de pan in 30 minuten gaar
koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak de gember schoon er rasp deze heel fijn.
Meng door de crème fraîche light en breng op
smaak met peper en zout.
Rooster de amandeltjes in een droge pan. Blijf
steeds bewegen, anders worden ze zwart!
Schenk de soep in mooie glazen en verdeel de
gemberroom over de soep. Garneer af met het
amandelschaafsel.