Mosselen op spaanse wijze

Gepost in Diverse

MosselenHoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
3 kg verse mosselen*
Pem bakspray
2 uien
3 teentjes knoflook
1 Spaans pepertje
1 blikje tomatenblokjes of 4 verse tomaten
100 ml droge witte wijn*
Snuf gemalen zwarte peper
1 eetl verse gehakte peterselie
1 citroen in partjes

Bereiding
• Snijd de tomaten in blokjes en snij de uien in ½ ringen.
• Pel de knoflook. Hak vervolgens de knoflook fijn.
• Was en hak/knip de peterselie.
• Was en controleer de mosselen; gooi de kapotte schelpen weg.
• Verhit in een ruime mossel- of braadpan de Pem bakspray.
• Fruit de ui 2 minuten.
• Voeg daarna de knoflook en de Spaanse peper toe en bak nog 1 minuut.
• Voeg de tomatenblokjes, de witte droge wijn en royaal peper toe en breng aan de kook.
• Voeg de mosselen toe en roer goed door. Let op dat de tomaat niet aanbrant.
• Schud de mosselen tijdens het koken twee keer om.
• Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 minuten gaar, tot dat alle schelpen openstaan.
• Serveer de mosselen met partjes citroen. En bestrooi met de peterselie.

Menusuggestie
Lekker met een frisse salade. Maak een dip van kwark, mosterd poeder, verse bieslook en een beetje
augurken nat *
* Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.

Afdrukken