Lasagne courgette met gerookte zalm

Gepost in Pasta

Zalm lasagne 2Ingredienten:

2 courgettes
8 volkoren lasagnebladen
300 gram roomkaas light bv Philadelphia naturel
1 teentje knoflook
2 eetlepels oregano
4 eetlepels olijfolie of bakspray
200 gram gerookte zalm
Bosje dille
50 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de geschaafde courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen.
Stoom de courgette in een zeef of stoommandje in circa 5 minuten beetgaar.
Meng de roomkaas met de knoflook en de oregano, 2 eetlepels olijfolie en flink wat peper.
Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetjeFrylight of olijfolie. Bestrijk wat met het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en fijngehakte dille en daarop een laag courgetteplakken.
Leg daar weer een laag lasagnebladen overheen en herhaal de lagen totdat alle ingrediƫnten op zijn. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak de lasagne 20-25 minuten in de oven.

Smakelijk eten!

Afdrukken